Heb jij een stoere zoon of dochter? meld ze aan voor de geweldige dag kampen ofwel summer camps op het Rutbeek!
Heb jij een stoere zoon of dochter? meld ze aan voor de geweldige dag kampen ofwel summer camps op het Rutbeek! Foto:

Go-Kids Twente deelt wekelijks tips met ons. Go-Kids Twente inspireert jonge gezinnen om eropuit te gaan en samen te ontdekken. Wil je ze ook online volgen? Je vindt ze op zowel Facebook als Instagram @gokidstwente.

Aanvullende informatie op de agenda vind je ook op www.go-kids.nl/twente.

Uit-agenda
Donderdag 14 - 21 juli Twentse Sagen op diverse buitenlocaties in Twente. Meer informatie via Concordia Enschede.

Vrijdag 15 juli - 28 augustus
-Oyfo Techniekmuseum beweegt. Deze zomer staat alles in dit interactieve museum in het teken van beweging. Er is zelfs een echte glijbaan!
-De Museumfabriek wordt omgetoverd tot de Vlinderfabriek. Je ontdekt alles over rupsen en vlinders en je kunt deelnemen aan diverse activiteiten en workshops.
-Zomerprogramma bij Museum Natura Docet in Denekamp. Deze zomer staat het museum in het teken van 'word dappere detective en pientere professor'
Vrijdag 15 juli - september Het groot Twentsch Maisdoolhof en pluktuin zijn geopend
Zaterdag 16 en zondag 17 juli, woensdag 13 juli 
-10.00-17.00 uur Goud en Edelstenen zoeken bij Adventure Twente (Rutbeek)
Zaterdag 16 en zondag 17 juli
-10.00-17.00 uur Klimmen in het Klimbos van Avatarz op het Hulsbeek. Let op: tijdens de zomervakantie dagelijks geopend!
Zondag 17 juli, woensdag 20 juli 
-10.00-17.00 uur Reis mee in de stoomtrein bij Museum Buurtspoorweg en ontdek alles over treinen in dit leuke museum. Let op: Tijdens de vakantie zijn er extra rijdagen
Zondag 17 juli
-12.00-17.00 uur Jongbloed Springkussen festival in het centrum van Enschede.
-Première van de jeugdfilm Knor in Concordia, met vooraf en na de film gratis deelname aan creatieve workshops! De film draait de hele zomer op diverse momenten.
Zaterdag 16 juli tot en met 28 augustus - Wij bouwen de toekomst op Vliegveld Twenthe. Een evenement waar kinderen middels theater en activiteiten alles ontdekken over de bouwwereld. Een super leuk en leerzaam uitje.
Zaterdag 16 juli
-12.00-17.00 uur - Te land ter zee en in de lucht. Tobbedansen op het Hulsbeek georganiseerd door JCI Oldenzaal.
Maandag 18 tot en met 21 juli
-Summer Camps op het Rutbeek voor kinderen vanaf 7 jaar. Per dagdeel te reserveren!
Culinair
In Twente kun je op veel plekken aanschuiven voor een kindvriendelijke lunch, brunch of diner. Op onderstaande locaties bieden ze leuke arrangementen aan en is het voor kinderen ook altijd een feestje.
Zondag 17 juli/24 juli
-Vanaf 8.00 uur Ontbijtbuffet Frans op den Bult in Hengelo
-Tafelbrunch bij Pelles in Deurningen (tevens op zaterdagen)
-Vanaf 10.00 uur Zondag ontbijt Bij Emsflower Erlebnispark

Wandeling van de week
Aan de rand van Twente vind je Erve de Pas, bij Haarle. Hier wandel je een leuke speurtocht op zoek naar Wout de Wolf. Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Uit gespeurd? Dan geniet je lekker na bij de herberg óf verken je de leuke naastgelegen speelnatuur met onder andere waterspeeltuin. Heerlijk met het warme weer dat op komst is!

Speeltuin van de Week
Wat dacht je van Speeltuin Morskieft tussen Reutum en Fleringen? Een speeltuin waar je binnen en buiten kunt spelen, waar grote terrassen voor je klaarstaan en je voor € 4,- entree voor de kids en maar € 1,- voor ouders ontzettend veel plezier kunt beleven! Daarnaast kunt je er een balletje slaan op de indoor midgetgolfbaan en voor kinderen van 8+ zijn er erg leuke escaperooms. Honger gekregen? Er zijn diverse gerechten te verkrijgen of je bestelt je lunch bij het inpandige 'broodje speciaal'.

De Museumfabriek in Enschede wordt Vlinderfabriek!