Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Bluf

Algemeen

Parijs is nog ver, maar op de eigenlijk eerste rustdag in de Tour is de kans dat ik de Tourpool ga winnen net zo groot als dat Mathieu van der Poel nog zeven etappes gaat winnen. Van der Poel is zijn benen kwijt en ik de punten.
Stond ik een week geleden nog keurig 327e nu is het plek 1536. Een dipje dus.
Maar ja, ik dacht slim te wezen met Haig en O’Connor in mijn ploeg, twee Aussies - en dat met de wetenschap dat de winnaar van de Giro ook een Aussie was (Hindley) - maar die vlieger gaat dus niet op. Haig en O’Çonnor kwamen ten val en pakten precies nul punten voor ze afstapten.
Een andere renner die minder punten scoort dan verwacht is natuurlijk Van der Poel. Vooraf had ik al twijfels. Renners die de Giro én de Tour doen, moet je niet opstellen.
Dat is de regel, met uitzondering van exceptionele renners. Als? Ja, Van der Poel dacht ik, maar die heeft dus even geen benen. Vlasov pakte ook nog maar 20 punten. Waarom heb ik eigenlijk een Rus?
Küng had ik op het podium verwacht in de tijdrit en vooraan op de kasseien, maar zijn oogst tot nu toe is een schamele 16 punten.
Er zit niet echt muziek in mijn Tourploeg. Maar wat een heerlijke muziek in het Volkspark zeg. Zelfs een postbode uit Glanerbrug met een T-shirt aan van De Dijk genoot met volle teugen van Bluf.
Ja, ik weet ook wel dat het met een o en een streep erdoor is, maar dat lukt nou even niet. Jan Smit lukte ook niet, die heb ik gemist.
Maar Kris Kross Amsterdam niet! Als dat geen Vak P-muziek was dan weet ik het niet meer, maar nu verhoogde die takkeherrie wel degelijk de vreugde. Aan deze versie van Zo-hombie had zelfs een legendarische band als No Neil een puntje kunnen zuigen.
Ach, en donderdagavond kunnen we alweer naar de Oude Markt voor een gezonde portie Bölke-muziek.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. En Piet staat voor Passie In Elke Tekst. En voor Punctualiteit Is Een Traditie. Zijn boek Kollum is nog altijd te bestellen via assink@home.nl.

Column Hans Assink