De eerste bakfietsbios drive-in smaakt naar meer. (Foto: Guus Blenke)
De eerste bakfietsbios drive-in smaakt naar meer. (Foto: Guus Blenke)

Eerste bakfietsbios drive-in een schot in de roos

Algemeen

Enschede - Afgelopen zondag was het zover, de allereerste bakfietsbios drive-in, georganiseerd door fietsenwinkel Landewé, Metropool en Concordia.
In Metropool werd de Hertog Jan-zaal omgetoverd van uitgaansgelegenheid tot een bioscoopzaal. De vlaggetjes werden opgehangen, ranja ingeschonken en popcorn klaargezet. Rond de klok van tien begon de DJ met het draaien van kinderliedjes en konden de deuren open voor de voorstelling.

De bakfietsen bleven niet voor de deur staan, maar ouders konden zo naar binnen fietsen. Nog voordat de ouders de ‘filmzaal’ in konden fietsen, kregen de kinderen alvast popcorn en een ‘Mijn Moeder is een Gorilla’-button aangereikt. De fietsen werden op de aangegeven plekken in de zaal geparkeerd. Er was plaats voor veertig bakfietsen. Terwijl de kinderen in de bakfiets bleven zitten, konden de ouders op een stoel ernaast plaatsnemen, ‘’Er hing een gezellige sfeer’’, meldt Rianne Demmers. “Na afloop was het feest nog niet voorbij. De kinderen kregen nog een goodiebag mee naar huis om daar nog te knutselen en als kers op de taart ook nog een heerlijk ijsje. De reacties achteraf waren zeer positief en iedereen ging met een grote glimlach op het gezicht weer naar huis. Als het aan ons ligt komt er zeker een vervolg.’’