Fietsstraat naar Losser geopend

Enschede - Een grote verandering voor het fietsen tussen Losser en Enschede: sinds een paar weken kunnen inwoners op de nieuwe fietsstraat fietsen. Speciaal voor Lossenaren die naar Enschede gaan en Enschedeërs die naar Losser gaan: in 30 minuten van centrum naar centrum op de fiets. De Hoge Boekelerweg is namelijk omgebouwd tot fietsstraat.
Dat betekent dat de straat speciaal is ingericht voor fietsers. Het asfalt is vernieuwd, de fietsstraat is rood gemaakt en kruisingsvlakken zijn geel gemaakt. Auto’s mogen er nog wel komen, maar zijn er te gast. Om iedereen het gemak van de nieuwe fietsstraat te laten ervaren, mogen inwoners tussen tot 24 juli gratis een e-bike lenen.

"De fietsstraat is een ware belevenis'', aldus de gemeente. "Midden tussen het groen en de natuur wordt de tocht tussen Losser en Enschede een stuk fijner. Dat moet je zelf een keer ervaren! Daarom biedt gemeente Enschede gratis e-bikes aan. Inwoners van Losser kunnen de e-bike reserveren en twee dagen lang gebruiken voor hun ritjes. Zo kunnen ze zelf de fietsstraat ervaren.''
Reserveren kan via enschedefietsstad.nl/losser. Er is een beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op te halen in het centrum van Losser.