Theatergroep Twintigers aan Z is op zoek naar nieuwe spelers.
Theatergroep Twintigers aan Z is op zoek naar nieuwe spelers.

Twintigers aan Z zoekt spelers

Algemeen

Op 28 mei speelde de Enschedese theatergroep Twintigers aan Z hun succesvolle debuutvoorstelling ‘Goed, met jou?’ in Concordia. In het nieuwe theaterseizoen, dat in september van start gaat, gaan zelfs twee groepen aan de slag met een nieuwe voorstelling die in 2023 in de theaters te zien zal zijn. Wil jij ook meespelen? Meld je dan nu aan!

Enschede - Zo’n anderhalf jaar geleden ontstond het een idee om een semiprofessionele theatergroep voor twintigers te starten.
Met welk doel? Een podium creëren voor talentvolle twintigers die dezelfde passie delen: theater maken!
En dat is gelukt. Na de eerste auditieronde vormde zich een enthousiaste en hechte groep bestaande uit tien getalenteerde twintigers. Ondanks dat de repetities in verband met de coronamaatregelen regelmatig stilgelegd moesten worden, ging de groep vol goede moed door. Iedere donderdagavond waren ze op de spelvloer te vinden waar ze hard repeteerden voor hun eerste voorstelling.
Daar waar ze in eerste instantie met een bestaand script aan de slag zouden gaan, besloten ze na de derde stop een andere weg in te slaan: de twintigers zouden zelf een stuk gaan maken. Eentje waarbij de persoonlijke verhalen en thema’s van de spelers als inspiratiebron zouden dienen.
Na een aantal improvisatielessen was er voldoende materiaal verzameld en werd het tijd om de voorstelling in elkaar te zetten. En met succes, want na anderhalf jaar repeteren mocht de groep dan toch echt het podium op. Op zaterdag 28 mei speelde Twintigers aan Z hun eerste zelfgemaakte voorstelling voor een uitverkochte zaal. De voorstelling ‘Goed, met jou?’ ging -hoe kan het ook anders- over twintigers.

‘Goed, met jou?’ is een komisch drama, waarbij een groep twintigers wordt gevolgd die ieder voor hun eigen uitdagingen staan. Met een grote dosis humor werden een heel aantal actuele thema’s aangekaart. Want het blijkt nog helemaal niet zo makkelijk om een twintiger te zijn. Wat als je te maken krijgt met een burn-out, verslaving, prestatiedruk, keuzestress, schulden of eenzaamheid? En dan hebben we het nog niet eens over het klimaat en de toenemende druk van social media gehad… Durven we het eigenlijk nog wel te zeggen als het een keer níet zo goed gaat of zetten we liever een masker op?

Dat de voorstelling een groot succes was, bleek wel uit de vele positieve reacties naderhand. Eén van de dingen die het vaakst genoemd werd? Herkenbaarheid. En laat dat nou precies het doel zijn geweest.

Ook theaterambities? Ben jij tussen de 20 en 30 jaar en heb je interesse om bij Twintigers aan Z te komen spelen? Dan hebben we goed nieuws! In september 2022 gaat Twintigers aan Z met twee groepen van start. De groepsindeling wordt gemaakt op basis van spelniveau: niveau I en niveau II (met auditie)..Mail naar twintigersaanz@gmail.com.
Voor meer info: www.twintigersaanz.nl en op Instagram @twintigersaanz.