Afbeelding
Foto:

Alfa Romeo triomfantelijk bij historische Mille Miglia race

De jaarlijkse Mille Miglia ("duizend Romeinse mijl") race is weer verreden. Van 15 tot en met 18 juni werd deze rally voor klassieke auto's weer gehouden. Dit jaar was de veertigste editie van wat volgens velen de mooiste race ter wereld is; zo'n 1.500 kilometer door Italië.

De laatste etappe ging zaterdag van Parma naar Bescia, waarbij ook de nodige historische plekken aangedaan werden zoals het Verano de' Melegari en Monza circuit. Hij eindigde weer met een triomfantelijke intocht en parade op de Viale Venezia in Brescia. Naar goed gebruik gadegeslagen door veel publiek. De eerste plaats ging naar een Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato uit 1929; bestuurd door Andrea Vesco en Fabio Salvinelli van het Villa Trasqua team, tevens sponsoren van de race.


Het is uiteraard een mooi gegeven dat een klassieke Alfa Romeo deze race wint, aangezien het merk ook de nodige successen boekte tijdens de oorspronkelijke Mille Miglia's die tussen 1927 en 1957 gehouden werden. Alfa Romeo zou vanaf 1931 álle vooroorlogse edities winnen. Zo wonnen zowel in 1929 als 1930 ook Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato's deze race. In die tijd waren deze ook echt een ware beproeving van zowel mens als machine. Auto's waren immers over het algemeen een stuk onbetrouwbaarder, met minder veiligheidsfeatures en gereden op uitdagende routes door het mooie landschap.