Afbeelding
Foto: SEBASTIEN MAUROY

Nissan Juke is er nu ook met een hybride-aandrijflijn

Deze zomer staat naar verwachting de nieuwe Nissan Juke Hybrid in de showroom. Een geavanceerde multimodale hybride-aandrijflijn zorgt volgens Nissan voor een 40 procent lager verbruik in de stad zonder dat het ten koste gaat van het rijplezier. De nieuwe Juke Hybrid is leverbaar vanaf 33.040,- euro.

De Nissan Juke Hybrid heeft een brandstofmotor die elektrisch wordt ondersteund. De brandstofmotor met een vermogen van 94 pk en 148 Nm koppel is door Nissan speciaal ontwikkeld voor hybride-aandrijvingen. De elektromotor is eveneens van Nissan en heeft een vermogen van 49 pk en 205 Nm koppel. Verder heeft de Juke Hybrid nog een 15 kW startmotor/generator, een omvormer, een 1,2 kWh vloeistofgekoelde batterij en innovatieve transmissie van Renault. Deze combinatie zorgt volgens Nissan voor een aandrijflijn die 25 procent krachtiger is dan de huidige benzinemotor en een verbruik dat 40 procent lager is. Om het brandstofverbruik en de uitstoot verder te verminderen wordt er ook gebruik gemaakt van regeneratief remmen.
Het systeem is zo geprogrammeerd dat er zoveel mogelijk elektrisch wordt gereden. Wanneer men ervan verzekerd wil zijn dat er elektrische kilometers worden gemaakt, kan de speciale EV-modus worden ingeschakeld. Door de multimodale versnellingsbak kan er altijd elektrisch weg worden gereden.

www.nissan.nl

Nissan JUKE Hybrid: new advanced powertrain offers efficiency and responsive performance