Macbeth op Twickel

Delden/Enschede - Na het succes van vorig jaar zetten Liesbeth en Roderik zu Castell-Rüdenhausen wederom de poort van hun privétuin open voor het Duits-Nederlands gezelschap King’s Men. ''In 2021 werd het publiek op meesterlijk wijze meegesleept in een energieke en ontroerende Hamlet, dit jaar wordt de heftige klassieker Macbeth op humoristische en stoere wijze ontdaan van het stof der eeuwen'', vertelt Enschedeër Laurens ten Den, één van de King's Men. 

Met virtuoze rolwisselingen spelen ze samen álle rollen, zegt Ten Den. "En natuurlijk willen we alle vier de titelrol van Macbeth spelen. Op eigen wijze laten we zo steeds weer een andere kant van hem zien. Maar als Macbeth zich ontwikkelt van oorlogsheld tot gewetenloze tiran wordt het steeds moeilijker om de handschoen op te pakken. Wie durft hem nog te spelen?''

King's Men maakt ‘grensontkennend' theater, stelt Ten Den. "An weerskaantn van de poal sprekt wiej in een ganz gleiche taalmix die alles nog streek-eigener maakt.” Is dat niet moeilijk? Ten Den: "Keine Angst, no fear Shakespeare. Je hoeft niet alles te kunnen verstaan um oons te kunn begriepn.”  Donderdag, vrijdag en zaterdag om 19.30 uur en zondag om 14.30 uur. Kaarten via de website van King's Men.