Afbeelding
Foto:

Ford zet in op comfortabele én sportieve stoelen voor Puma ST

Een sportieve auto is leuk, maar wanneer je er niet comfortabel in kunt zitten is het genot snel weg. Daarom levert Ford vanaf nu ook nieuw gecertificeerde 'ruggengraatvriendelijke' stoelen in de Ford Puma ST.

De Ford Performance sportstoelen werden gecertificeerd door Aktion Gesunder Rücken. Dit is een onafhankelijk testteam van experts uit diverse medische disciplines. Met name pijn in de onderrug is wereldwijd één van de belangrijkste redenen voor een verlies aan lichaamsmobiliteit. Voorkomen is beter dan genezen en een goed op het lichaam afgestelde stoel hoort bij dit plaatje. 


De stoelen werden door Ford zelf ontwikkeld. Men ging niet over één nacht ijs; maar liefst tien prototypes werden uitvoerig getest, compleet met een testrobot ("gerobotiseerde zitvlaksimulator") die keek naar de meetbare factoren. Daarnaast zijn diverse materialen getest. Ford wil in de toekomst nog meer AGR-gecertificeerde stoelen aanbieden.


De nieuwe stoelen zijn op veertien punten verstelbaar. Zo kan men de beste ondersteuning voor de specifieke lichaamsbouw instellen. Naast de gebruikelijke verstelmogelijkheden zoals de lengterichting en de hoek van de rugleuning zijn ook onder meer de lengte en hoek van de zitting zelf te verstellen, de hoogte van de gehele stoel en vier aspecten van de lendensteunen.