Afbeelding
Foto:

Hyundai stopt in juli dit jaar met de productie van de Ioniq

In 2016 kwam de Hyundai Ioniq op de markt. Het was de eerste auto ter wereld waarbij er keuze was uit drie geëlektrificeerde aandrijflijnen: hybride, plug-in hybride en elektrisch. In Nederland werden er sinds de introductie bijna achtduizend verkocht. In juli rolt de laatste Ioniq van de band.

De Hyundai Ioniq had meer te bieden dan alleen de keuze uit de drie geëlektrificeerde aandrijflijnen. De Ioniq won onder meer de Red Dot Design Award 2016. Ook kreeg de Ioniq bij zijn debuut vijf sterren van de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP. De Ioniq is standaard voorzien van een antiblokkeer-remsysteem, een autonoom remsysteem, een bandenspanningcontrolesysteem, een elektronisch stabiliteitsprogramma, Hill-start Assist Control, Lane Keeping Assist, een noodsignaleringssysteem en zeven airbags inclusief knieairbag voor de bestuurder.


De Ioniq werd gebouwd op een nieuw platform dat speciaal gemaakt en geoptimaliseerd was voor de diverse elektrische aandrijflijnen. Ook het gestroomlijnde ontwerp zorgde voor een lage luchtweerstandcoëfficiënt van 0,24. Verder werden er bij de productie van de Hyundai Ioniq gebruik gemaakt van recyclebare materialen. Zo werd er voor het dak bestanddelen uit suikerriet gebruikt en voor componenten in het interieur recyclebaar plastic.


Hyundai maakt van Ioniq een submerk voor elektrische auto's. De Ioniq 5 zal dan ook niet uit het straatbeeld verdwijnen.