Fully electric C40 Recharge continues Volvo Cars five-star streak in Euro NCAP safety testing
Fully electric C40 Recharge continues Volvo Cars five-star streak in Euro NCAP safety testing Foto:

Vijf sterren voor de Volvo C40 Recharge in Euro NCAP-test

De Volvo C40 Recharge is niet het eerste model van Volvo dat vijf sterren krijgt in de Euro NCAP-Veiligheidstest. Volgens Volvo hebben de modellen die vandaag te koop zijn en getest zijn allemaal vijf sterren gekregen bij hun test.


"Wij streven er altijd naar om toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid," zegt Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. "Dit betekent dat wij ons in al onze auto's houden aan strenge veiligheidsnormen, waarvan wij er vele in de loop der tijd hebben helpen ontwikkelen. Welke Volvo u ook kiest, u en uw dierbaren rijden in een van de veiligste auto's op de markt." Vooral op de punten veiligheid voor inzittenden en rijhulpsystemen scoort de Volvo C40 Recharge. De C40 Recharge heeft dan ook standaard rijhulpsystemen die aanrijdingen detecteren en voorkomen en ervoor zorgen dat de auto binnen de rijbaan blijft.


De Volvo C40 Recharge werd in 2021 gelanceerd en is het tweede model van Volvo Cars dat volledig geƫlektrificeerd is. Dit is volgens Volvo pas het begin. In de komende jaren willen ze een nieuwe generatie van volledig elektrische modellen op de markt brengen. Volvo Cars heeft het doel om tegen 2025 de helft van het wereldwijde volume uit volledig elektrische auto's te halen. In 2030 wil Volvo Cars alleen nog volledig elektrische auto's verkopen. Daarbij zal Volvo ook op het gebied van veiligheid de lijn van vijf sterren door te trekken.

www.volvo.nl