Sportaal houdt kennisevent over ‘Positieve Gezondheid’

Enschede - ''Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Inmiddels werken al veel professionals volgens dit gedachtengoed. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt'', aldus Sportaal dat op dinsdag 17 mei samen met het Saxion, ROC, MST en GGD Twente een kennisevent houdt over dit onderwerp.

In De Grolsch Veste vertelt onder andere Bart van Tienen (Enschedese huisarts) zijn inspirerende verhaal over zijn kijk op de gezondheidszorg. "Hij is bevlogen en heeft er bewust voor gekozen om als huisarts een andere richting in te slaan. Daarbij zal de focus gaan liggen op het inspireren, stimuleren en begeleiden van de patiënten om de eigen regie te voeren in ziekte en gezondheid.''

Na zijn verhaal start een interactieve inspiratiesessie onder leiding van Dorothée Loorbach. Samen met singer-songwriter Bastian Steven gaat zij het met het publiek hebben over het thema ‘Positieve Gezondheid'. 

Aanmelden kan via de website van Sportaal.