Sonnevanck maakt een Stadsvlucht.
Sonnevanck maakt een Stadsvlucht. Foto:

Mees is het zat in Stadsvlucht Sonnevanck

Enschede - Met twaalf jongeren in de hoofdrol en in samenwerking met Focus, Music All Enschede, Studio Vocalis, Studenten Big Band vereniging UTmost en een gelegenheidscombo bestaande uit Ad Smit, Marcel te Brake en Nick Kerkhoff maakt Theater Sonnevanck dit voorjaar Stadsvlucht. ''Een spannende, theatrale trip vol verrassingen en muziek op verschillende locaties, waarbij je Enschede met nieuwe ogen en oren ervaart'', aldus Koen Waanders.
Stadsvlucht speelt op 6, 7 en 8 mei. Stadsvlucht wordt gemaakt binnen het talentontwikkelingsproject van Sonnevanck. "De jaarlijkse Coming of Age-productie is omgetoverd tot Playground053. Binnen dit project wordt ieder jaar samengewerkt met koren, muziekverenigingen en dansscholen uit Enschede. Gezamenlijk wordt ‘community muziektheater’ gemaakt, in en over Enschede. Het publiek wordt ieder jaar op een andere locatie in de stad uitgenodigd, dit jaar is dat de wijk De Bothoven'', aldus Waanders.

Binnen Playground053 krijgen jongeren tussen 12 en 16 jaar de kans om zelf te spelen in een professionele voorstelling. Stadsvlucht start ter hoogte van de ingang van de Foodhal in de Performance Factory. Vervolgens volgt een route langs B93, Stadsbegraafplaats de Espoort, De Watertoren en eindpunt Villa de Bank.

De voorstelling gaat over Mees. Die is het zat. Zat van alles wat niet mag, alles wat niet kan, alles in het algemeen. Hij schrijft een brief...