Sam’s Kledingactie voor kinderen in Oeganda

Enschede - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Dit voorjaar is er nogmaals gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

In Enschede en Boekelo zijn er zaterdag 7 mei speciale actiedagen. ''In Boekelo kunt kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren bij Momentum aan de Beckumerstraat 167. De Sam's vrijwilligers zullen dan van 11.00 tot 13.00 uur uw goederen -geheel coronaproof- in ontvangst nemen. In Enschede kunt u terecht bij de Sint Jan Kerk aan de Haaksbergerstraat 251, van 10.00 tot 12.00 uur. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen niet worden ingeleverd'', aldus Sam's.