Witte wieven staan centraal in een expositie van about A woman.
Witte wieven staan centraal in een expositie van about A woman. Foto:

Kunstenaars geven interpretatie witte wieven

Algemeen

About A woman - witte wieven houdt van zondag 1 tot en met zondag 29 mei een expositie en een rondetafelgesprek bij expositieruimte XPO in Enschede.

Enschede - De expositie biedt reflectie en een hedendaags perspectief op de witte wieven sagen. Vijf kunstenaars, Maritsa van Luttikhuizen, Debbie Voerman, Astrid Moors, Ludmilla van der Spoel en Rolina Nell, hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt en geven hun eigen interpretatie op het witte wief. “Het ene wief is het andere niet, er zit een grote ambiguïteit in de verhalen over de witte wieven’’, aldus Debbie Voerman.
About A woman is een onderzoekreeks waarin vrouwelijke kunstenaars in dialoog gaan over hun positie in de kunstwereld. De kunstenaars hebben het afgelopen jaar in online ontmoetingen verhalen verzameld en het werkproces gedeeld. Ook werd een deskundig verhalenverteller uitgenodigd om meer te vertellen over de achtergrond van de witte wieven sagen. Van deze overleggen en het maakproces is een videoregistratie te zien na de tentoonstelling.

De kunstenaars gaan in gesprek met gasten, gastsprekers en het publiek over de positie van de vrouwelijke kunstenaar in het huidige kunstenveld, met een accent op ‘wit’ in al haar hoedanigheid en betekenissen. Bezoekers worden uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek. Het gesprek vindt plaats op zondag 15 mei om 15.00 uur. About A woman - witte wieven wordt op 1 mei om 15.00 uur geopend door Petra Boonstra.