Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Snollebolleke (2)

Algemeen

Macron heeft de verkiezingen gewonnen, maar dat er meer dan veertig procent van de Fransen op Le Pen heeft gestemd, geeft te denken.
Dichter bij huis is mevrouwtje Ploumen opgestapt bij de PvdA. En Attje Kuiken zou wel eens haar opvolger kunnen worden volgens de wandelgangen, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo slim, want Kuiken hoort natuurlijk gewoon bij de dierenpartij.
Ik weet een betere leider van de PvdA. Een veel betere. Een kanjer zou Erica Terpstra zeggen. Toegegeven, ik had wat alcoholische versnaperingen op en mogelijk was er een beginnetje van een zonnesteek in ontwikkeling, maar toch: op een heerlijk helder moment zag ik in dat er maar één iemand is die met de PvdA de verkiezingen kan winnen en dat is Snollebolleke! Hij was niet voor niets de Slimste Mens!
En verstand van politiek hè. Naar links huppada, naar rechts huppada, naar links links huppada, naar rechts huppada. Ik bedoel maar, Snollebolleke beweegt zo makkelijk in al die politieke stromingen. Hij kan laveren als de beste. Die kun je wel aan het roer hebben staan. En een charisma hè. Vraag het Mathijs van Nieuwkerk. Ook al draait de wereld door, Snollebolleke niet, hij is immers de slimste. En hoe handig is zijn passie voor Charles Aznavour wel niet. Macron gaat graag met hem aan tafel. De KLM wordt weer van ons. Snollebolleke wordt de volgende minister president. Maar da’s logisch, zou JC zeggen, die net zo oud zijn geworden als Onze Marathon, 75 jaar.
Wat een lopers zeg! Ik zag de kopgroep voorbij stuiven. En Gertjan Wassink. En heel veel bikkels. Een Celtic shirt, een Feyenoord shirt, twee mooie blondines, een brandweerman, een buurman, mijn broer en Zoonlief die zijn eerste halve volmaakte in een uur en vijf kwartier. Hulde! Maar wat een raar parcours zeg. Eerst de Oude Markt over en dan weer terug door de Walstraat? Zit Onze Verkeersdeskundige daar achter? Op een geven moment wilde ik terug naar huis, richting Kuipersdijk, maar oversteken was bijna onmogelijk. Naar links.. naar rechts…

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Column Hans Assink