Groene fietsroute

Enschede - Groene pareltjes ontdekken en langs geveltuintjes, bloemenlinten en minibosjes fietsen. Het kan met de nieuwe groene fietsroute. 

Aanleiding voor deze nieuwe fietsroute was de landelijke Week van de Groene Tuin die aandacht vraagt voor het vergroenen en verduurzamen van de tuin en het balkon. De groene route is ongeveer 15 kilometer lang en is te vinden op https://www.enschede.nl/groenblauwe-fietsroute. De fietstocht is gemaakt in samenwerking met de Groene Loper Enschede.

Aaltjes tegen processierups

(vervolg van voorpagina)

Enschede - De bestrijding van de eikenprocessierups gebeurt met aaltjes, microscopisch kleine wormpjes die niet tegen UV-licht kunnen. Als dit goed gebeurt wordt het aantal eikenprocessierupsen ongeveer gehalveerd. Wethouder Jurgen van Houdt: "Ik ben blij dat er weer zoveel mensen klaarstaan om Enschede een zomer te bezorgen met fors minder jeuk. Met de resultaten van vorig jaar in het achterhoofd heb ik alle vertrouwen in een goede uitkomst”. Het grootste deel van de eiken wordt vanaf eind april behandeld met bacteriën, op het moment dat het blad aan de eikenbomen komt.