De film L'Evénement draait deze week in Concordia.
De film L'Evénement draait deze week in Concordia.

‘L’Evénement een film die nazindert’

Algemeen

Concordia heeft deze week weer een aantal nieuwe films. Zoals de film die de Gouden Leeuw won in Venetië, L’Evénement. Met Ninjababy heeft Concordia een Noorse film binnen gehaald waarin de nodige humor is verstopt. De film Ennio gaat over het leven van de legendarische componist Ennio Morricone. Most Beautiful Boy in the World is een film over de jongen uit Dood in Venetië.

L’Evénement: winnaar Gouden Leeuw in Venetië

1963, student Anne heeft een mooie toekomst voor zich. Maar de droom om haar studie af te maken en zich van haar sociale afkomst los te wrikken, spat uiteen als ze onverwachts zwanger raakt.
Terwijl haar eindexamens naderen besluit Anne het heft in eigen handen te nemen. Met het risico hiervoor in de gevangenis te belanden.
L’Evénement is een film die nog lang zal nazinderen.
Niet voor niets werd de film op het afgelopen filmfestival in Venetië bekroond met de Gouden Leeuw.

Ninjababy: humoristische Noorse film over een eigenzinnige jonge vrouw

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven en woont samen met een vriendin. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand.
Dan blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met haar judoleraar. Ze moet gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy.
Een humoristisch en ongepolijst Noors drama, gebaseerd op de graphic novel Fallteknik (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties maakte.

Ennio: het verhaal van de legendarische componist

Grootheden uit de film- en muziekwereld, maar ook de maestro zelf, ons mee door het bewogen leven van Ennio Morricone.
Hoe hij als jongetje trompet moest leren spelen in de voetsporen van zijn vader.
Over zijn eerste succes als voormalig schoolvriend Sergio Leone hem in 1964 vraagt muziek te schrijven voor A Fistful of Dollars.
Het is het begin van een carrière die onvergetelijke scores opleverde voor films als The Good The Bad and The Ugly, Once upon a Time in the West en vele anderen.
De film Ennio is een inkijkje in zijn leven, met medewerking van onder meer Quentin Tarantino, Clint Eastwood en Bruce Springsteen.

Most Beautiful Boy in the World: over de jongen uit Dood in Venetië

In 1970 reist Luchino Visconti door Europa op zoek naar de perfecte jongen om volmaakte schoonheid te belichamen in zijn filmbewerking van Thomas Mann’s roman Death in Venice.
In Stockholm ontdekt hij de Zweedse Björn Andrésen, een verlegen jongen van 15 die op slag internationaal beroemd wordt en een korte maar intense periode van zijn turbulente jeugd doorbrengt tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival in Cannes en het verre Japan.

Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt Björn ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

Meer info en kaarten via de website van Concordia, wwwconcordia.nl.