A Hero draait deze week in Concordia.
A Hero draait deze week in Concordia.

Monty Pythons Life of Brian, openluchtfilm op Derde Paasdag

Algemeen

Concordia in Enschede heeft weer nieuwe films, zo bericht Mark Drenth van Concordia.

A Hero: de nieuwe film van tweevoudig Oscarwinnaar Farhadi

Asghar Farhadi bewees met A Separation en The Salesman dat hij morele en maatschappelijke vragen op ingenieuze wijze te kunnen verbinden om een intrigerend en spannend verhaal te vertellen. Ook in A Hero neemt hij een eenvoudig gegeven om te laten zien dat niets zo simpel is als het lijkt. Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. A Hero won in Cannes de Grote Juryprijs.

After Yang: iedereen heeft een robot in huis

In de nabije toekomst heeft iedereen een robot in huis, waaronder Jack (Colin Farrell) en zijn vrouw Kyra. Hun robot Yang, die sterk op een mens lijkt, fungeert als oudere broer voor hun adoptiedochter Mika. Wanneer Yang het begeeft, wil Jack er alles aan doen om de geliefde robot te herstellen. After Yang is de tweede film van film- en videomaker Kogonada.

Along the Way: over 19-jarige tweelingzussen op zoek zonder familie

Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma’s te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.
Along the Way ontstond via het vrijwilligerswerk dat De Jong deed in een vluchtelingenkamp op Lesbos, waar ze de Afghaanse tweeling Nahid en Malihe ontmoette. Geraakt door hun verhaal, ambities en talent besloot De Jong met ze samen te werken.

Met Mes: visueel overdonderende satire

Spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven. Yousef wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Eveline en Yousef konden niet méér van elkaar verschillen, op hun beugels na. Toch kruisen hun paden wanneer Yousef, aangemoedigd door zijn vrienden, de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Met Mes is een satire in een visueel overdonderende stijl.

Monty Pythons Life of Brian: openluchtfilm op Derde Paasdag

Deze hele zomer vertoont Concordia elke derde dinsdag van de maand een openluchtfilm in de ‘Sjikkertuin’ van Stanislaus Brewskowitch! In april is dat ‘derde Paasdag’, dus welke film zouden we beter kunnen vertonen dan Monty Pythons beroemde parodie op het leven van Jezus?