Minder overlast processierups

In 2021 nam het aantal meldingen van overlast van de eikenprocessierups flink af in Enschede. Daarom blijft de gemeente de rups vroegtijdig bestrijden. Dat betekent dat weer ruim 23.000 eiken worden behandeld met aaltjes of bacteriën.

Enschede - Volgens wethouder Jurgen van Houdt laten de jaren 2020 en 2021 zien dat de aanpak werkt. "Daar zijn we blij mee en trots op. Daarom gaan we samen met onze partners door met onze manier van bestrijding om de overlast tot een minimum te beperken. Daarnaast blijven we keihard werken aan het bevorderen van biodiversiteit in en rondom Enschede. Want in de ideale situatie nemen de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups de bestrijding van ons over.”

De vroegtijdige bestrijding begint zodra de rupsen uit hun eitjes komen. Vorig jaar was dat begin april. De rupsen hebben dan nog geen irriterende brandharen. De eiken die behandeld mogen worden, worden bespoten met aaltjes of bacteriën. Op enschede.nl/eikenprocessierups staat een bestrijdingskaart. Daarop is op straatniveau te zien welke eiken worden behandeld met welk biologisch bestrijdingsmiddel. 





Volg de communicatie vanuit de gemeente

Ook dit jaar wordt er weer gecommuniceerd over de bestrijding van de eikenprocessierups in en rondom Enschede. Alle informatie hierover wordt verspreid via Huis aan Huis, enschede.nl/eikenprocessierups en sociale media van de gemeente.