Afbeelding

‘Nieuw geluid’ bij Sonnevanck

Algemeen

Enschede - Theater Sonnevanck, KASKO, De Nieuwe Oost en ArtEZ Muziektheater slaan opnieuw de handen ineen. De vier organisaties zoeken voor het muziektheaterlab Nieuw Geluid concepten van componisten, muzikanten en vanuit muziek denkende theatermakers. Plannen die vernieuwend zijn, nog niet ‘af’ en onderzoek behoeven. Gezocht wordt naar spannende, theatrale concepten waarin (live)muziek centraal staat en muziektheater als genre voor een jonge doelgroep wordt onderzocht.

Nieuw Geluid is een jaarlijks terugkerend project. “Het is een plek om te experimenteren en eerste proeven te toetsen aan het publiek. Niet structureel gesubsidieerde makers met enige ervaring in het werkveld worden aangemoedigd zich aan te melden. Het plan moet aansluiting vinden bij een te kiezen leeftijdsgroep tussen 4 en 16 jaar’’, zegt Koen Waanders van Sonnevanck..

De tweede editie van het muziektheaterlab vindt plaats van 14 tot en met 25 november bij Sonnevanck. “Makers uit verschillende disciplines worden aan elkaar gekoppeld, in overleg ontstaat een artistiek team van in totaal drie personen. Zij krijgen artistieke begeleiding vanuit De Nieuwe Oost, KASKO en Theater Sonnevanck Een groep performers van de opleiding ArtEZ Muziektheater staat ter beschikking en zijn onderdeel van het maakproces.’’ Aanmelden tot 1 april via dramaturgie@sonnevanck.nl.

Theater Sonnevanck