De 30e TruckRun wordt verreden op 18 juni.
De 30e TruckRun wordt verreden op 18 juni.

Twentse Zorgcentra houden weer een TruckRun

Algemeen

Samen met de Tukker Truckers organiseren De Twentse Zorgcentra weer een TruckRun voor mensen met een verstandelijke beperking. Datum: zaterdag 18 juni.

Enschede - De TruckRun is een evenement voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij zij als bijrijder meerijden in een vrachtwagen. Het is voor cliënten van De Twentse Zorgcentra en andere zorginstellingen een dag waar ze ontzettend naar uitkijken. Mensen met een verstandelijke beperking uit de hele regio Twente kunnen zich tot 1 april aanmelden voor deze activiteit via www.dtzcrecreatie.nl.

De TruckRun wordt dit jaar voor de 30e keer gehouden. De start bij De Grolsch Veste in Enschede. Honderden vrachtwagens rijden die dag een route dwars door Twente. Vanwege corona is de TruckRun in 2020 en 2021 niet doorgegaan. In 2019 deden er 420 vrachtwagens met bijrijder mee aan de TruckRun. De organisatie hoopt dit jaar weer net zoveel mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. De vrachtwagen vertrekken rond 12.00 uur vanaf De Grolsch Veste in Enschede. Ze rijden in ongeveer tien colonnes van zo’n 40 vrachtwagens door gemeentes als Dinkelland, Tubbergen, Borne en Hengelo. De route is te vinden op de website www.detwentsezorgcentra.nl.