De mobiele studio van 1Twente stond in de wijken Twekkelerveld, Deppenbroek, Wesselerbrink en Glanerbrug.
De mobiele studio van 1Twente stond in de wijken Twekkelerveld, Deppenbroek, Wesselerbrink en Glanerbrug.

1Twente gaat naar buiten: ‘Heropen De Brug’

Algemeen

Enschede - In aanloop naar de verkiezingen is 1Twente in de afgelopen week vier wijken  ingegaan. De glazen mobiele studio stond midden in het centrum van de wijken. Tal van gasten werden uitgenodigd om te vertellen over de belangrijke onderwerpen in hun wijk. In Glanerbrug was het overduidelijk: heropening van zwembad De Brug. 

Door de uitzendingen op locatie te doen, probeerde de omroep te weten te komen wat er écht speelt in de wijk. Na een koud begin op maandag kwamen de wijkuitzendingen in de loop van de week steeds meer op gang. Het weer werd beter en het ‘aquarium’ trok steeds meer de aandacht van voorbijgangers. 

Ze gingen in gesprek met de mensen in de rode 1Twente-jassen en vulden de enquête met verkiezingsthema’s in, die op de tafels voor de mobiele studio lagen. 

Naast de uitvoerige gesprekken met de uitgenodigde gasten in de studio, maakte reporter Emma spontane praatjes met het winkelende publiek. De bewoners vertelden enthousiast over hun wijk, maar ze kaartten ook de problemen aan. Armoede in Twekkelerveld en Wesselerbrink en zwerfafval in Deppenbroek. 

In Glanerbrug stond het gesloten zwembad De Brug met stip op één: de dorpelingen spraken zich unaniem uit voor de heropening van het zwembad.

ONDERSCHRIFT FOTO 2De mobiele studio van 1Twente stond in de wijken Twekkelerveld, Deppenbroek, Wesselerbrink en Glanerbrug.