Meedoen aan het bloemenlint van de Groene Loper is gratis.
Meedoen aan het bloemenlint van de Groene Loper is gratis.

Groene Loper zoekt plekken voor bloemenlint

Algemeen

Voor het zesde jaar leggen inwoners en diverse buurtinitiatieven een bloemenlint aan door de stad. Dit doen ze om de bijen en vlinders een handje te helpen en Enschede bloemrijker te maken.

Enschede - Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Enschede extra voedsel te vinden voor bijen en geven alle kleurrijke bloemen de stad ook een vrolijke uitstraling, zo stelt de Groene Loper Enschede.
Het aanleggen van het bloemenlint is één van de activiteiten van de Groene Loper. De Groene Loper is een samenwerkingsverband tussen groene bewonersinitiatieven en de gemeente en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. “Ben jij betrokken bij een maatschappelijk initiatief of organisatie, zoals een buurttuin, sportclub, school, kinderdagverblijf, verzorgingshuis of buurthuis, en heeft jouw organisatie nog een geschikte plek om onderdeel te zijn van dit kleurrijke bloemenlint? Meld je dan vóór 31 maart aan op www.groeneloperenschede.nl.’’