Vakschool Het Diekman krijgt een certificaat, (Foto: Joke Schut)
Vakschool Het Diekman krijgt een certificaat, (Foto: Joke Schut) Foto: Joke Schut

Inclusiviteits certificaat Vakschool Het Diekman

Algemeen

Vakschool Het Diekman is de eerste school die het inclusiviteits certificaat ontvangt van Tüv Nederland.

Enschede - Vakschool Het Diekman krijgt deze week als eerste school in Nederland een Inclusiviteitskeurmerk van Tüv-Nederland uitgereikt.
Vakschool Het Diekman geeft hiermee aan een inclusieve school te zijn, die met inclusieve bedrijven leerlingen opleidt, zo meldt de school. “Dit gebeurt middels het ID-model. Ook hebben verschillende bedrijven deze certificering inmiddels binnen. Het betreft een vorm van onderwijs waarbij Vakschool Het Diekman met inbreng van meer praktijk uit het lokale bedrijfsleven werkt.’’

Bedrijven zoals Visschedijk facilitair, Onderhoud Enschede B.V. Nettorama, Taco Mundo, Axent Groen, Bonke BV, Haverkamp Onderhoud, S.E.S creative en Holzik Stables werken samen met Vakschool Het Diekman.

Tüv staat voor ‘Technischer Überwachungsverein’ en is de grootste keurmerk verlenende instantie van Europa met vestigingen in vele landen. “Het certificaat geeft aan dat je als bedrijf geen mensen uitsluit en niet discrimineert, jongeren samen met scholen duurzaam opleidt, duurzame contracten aanbiedt, je bedrijfsprocessen aangaande inclusiviteit op orde zijn en dat je een actieve rol speelt om te voldoen aan de banenafspraak van de overheid in combinatie met social return on investment. Tevens is dit een troef om de krapte op de arbeidsmarkt te verkleinen’’, aldus Vakschool Het Diekman, onderdeel van Het Stedelijk Lyceum.