Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Stemming

Algemeen

Er valt zeker wat te kiezen deze woensdag. De keus uit stembureaus is groot. We hebben er 74!
Maar de Zuiderspeeltuin staat er niet bij en speeltuin Hoogeland ook niet. Wel kun je nu stemmen bij voetbalclubs als Sparta, Vogido en De Tubanters, maar ik denk toch dat het de Ontmoetingskerk wordt. Dichtste bij.
Partijen zijn er ook genoeg, achttien stuks. Lijst 12 en 16 hebben geen naam en 14 lijkt me geen gezellige club: LINK. Lijst 11 heeft op voorhand een lijsttrekker waar ik wel wat mee kan: Brouwer. Maar ja, op nummer 8 hebben ze een zekere Bruintjes, dus dat gaat ‘m niet worden.

Lijst 13, Verbindend Enschede, heeft er eentje van de Partij voor de Dieren aan zich gebonden, De Haan. De Partij voor de Dieren, lijst 15, moet het ook doen zonder Otter (BBE), Wolf (D66) en Wolf (GroenLinks), dus een echte dierenclub is het niet.
Lijst 18 doet niet aan voornamen (wat wordt hier verzwegen?) en de nummer 8 van lijst 17 is me te gladjes, Kaal.
Blijft over van het rechter rijtje lijst 10, EnschedeAnders. Hebben ook een Brouwer!
In het linker rijtje heeft lijst 9, ChristenUnie, een Koop en een Koops, maar verder niks bijzonders. Bij de PVV klinkt Van Dorland wat droogjes. De SP heeft wel een topnaam: Goud. Had ik op 1 gezet en niet op 15.

Lijst 6, PvdA, heeft Turk op 14 staan en misschien is dat wel logisch. GroenLinks heeft een mooie naam op 7: Klaver. Voornaam Marc! Maar dé naam voor GroenLinks zit juist bij lijst 4, CDA: Groen! Gerritsen hebben ze ook bij het CDA en Gerritsen zit ook bij lijst 3, de VVD. Die hebben een mooie mix. De ene heet Staal, de ander Stoeten, Volk en Kuis, Schoppers en Krabbe. 

Bij D66 staat Baas niet hoger dan 3 en bij BBE vertrouw ik zeker de nummer 21, Broer. Maar de meest bijzondere is toch de nummer 1 van lijst 10. Vroeger was het meisje Voorn, en ze werd aan de haak geslagen door een Visser. Margriet Visser-Voorn!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet, Passie In Elke Tekst (assink@home.nl). Dit is zijn 999e column.

Column Hans Assink