Verkiezingsdebat Aramese organisaties Platform Aram

Enschede - Drie Aramese organisaties houden op zondag 13 maart om 15.00 uur een verkiezingsdebat in het gebouw van Platform Aram aan de Vlierstraat. "De belangstelling onder de plaatselijke partijen is groot; tien partijen hebben te kennen gegeven deel te willen nemen aan het debat'', meldt de organisatie.
De drie organisaties zijn De Aramese Federatie in Nederland (SAFN), Platform Aram Enschede en de Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM). Alle partijen uit Enschede die meedoen aan de verkiezingen zijn uitgenodigd. De Aramese organisaties willen hiermee ruimte geven aan de partijen om hun programma kenbaar te maken en om de Enschedeërs kennis te laten maken met de diverse politieke partijen van de stad.

De inloop is om 14.45 uur. "Wij hebben de medewerking van de fractieleden van alle politieke partijen gevraagd om deel te nemen aan een interactief debat. Met scherpe stellingen willen wij iedereen een kans geven zijn of haar boodschap over te brengen en de Enschedeërs te overtuigen om op hun partij te stemmen. Het doel is tweeledig. Enerzijds willen wij bijdragen aan het maatschappelijke debat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen en anderzijds de afstand verkleinen tussen de diverse mensen in Enschede. Het debat is open voor het publiek en pers. Wij nodigen iedereen uit, dus niet alleen de Arameeërs'', aldus de organisatie.