Een foto van Anika Wyrwa die in de prijzen viel
Een foto van Anika Wyrwa die in de prijzen viel Foto:

Anika met haar foto's in de prijzen

Met de van oorsprong Duitse Anika Wyrwa heeft Enschede een fotografe binnen de stadsgrenzen die regelmatig in de prijzen valt. Haar werk was onder meer te zien in gezondheidscentrum Oosterpoort. Ze is dol op Enschede en wil zich graag voorstellen aan de inwoners die ze nog niet kent.

Enschede - Anika Wyrwa (42) is familiefotograaf. In 2018 en 2020 behaalde de Enschedese met haar foto’s een finaleplek in verschillende fotografiewedstrijden.
Ook afgelopen jaar heeft Anika weer een prijs voor haar foto’s in ontvangst mogen nemen.
Ze deed mee aan een grote fotografiewedstrijd van de vereniging voor professionele kinder- en newborn fotografie. Deze vereniging organiseert in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland elk jaar een grote wedstrijd. Deze wedstrijd heeft acht verschillende categorieën waarvoor fotografen foto’s kunnen insturen. Anika won met haar foto’s in de categorie ‘Familienglück’ de derde en de zesde plek. "Het is wederom een grote eer om vanuit zo veel mooie foto’s uitgekozen te worden”, zegt Anika.


Braunschweig

Anika komt oorspronkelijk uit Braunschweig, gelegen in het midden van Duitsland. Acht Jaar geleden is ze -zoals ze het zelf zegt- ‘voor de liefde’ naar Enschede verhuisd. In Enschede, woont zij met haar man en twee kinderen en soms twee bonuskinderen naar tevredenheid. ''Toen ik de liefde van mijn leven leerde kennen, hoefde ik niet lang na te denken om alles achter me te laten en hier in het mooie Enschede opnieuw te beginnen. Ik voel mij hier helemaal thuis en denk er niet meer over om terug te gaan.''


'het is een eer om uit zoveel foto's gekozen te worden'

Focus

Bijna twintig jaar geleden rondde Anika in Duitsland haar studie fotografie af. En ook deze liefde heeft ze nooit losgelaten. Anika werkt als zelfstandig fotograaf met de focus op zwangerschapsfotografie, familiefotografie en baby- en newborn fotografie. Deze passie is ontstaan nadat ze zelf moeder werd van twee kinderen.

Het fotografielandschap, met name in de familiefotografie, is een jungle, stelt Anika. ''Om hierin de juiste weg te vinden heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Daarbij staat een ongedwongen sfeer die de liefde en verbinding vasthoudt centraal'', vertelt ze.

Lifestyle fotografie, dát is fotografie waar Anika heel blij van wordt. ''Blijvende herinnering vastleggen voor mijn klanten, dat is voor mij heel belangrijk. Van een baby in die eerste bijzondere weken, een zwangerschapsbuik of van een opa en een oma. Deze dierbare herinneringen voor later vastleggen, dat is zo waardevol.”


Kippenvel

Het afgelopen jaar mocht Anika weer bijzondere verhalen vastleggen. “Als ik een aanvraag ontvang of ik oma met haar kinderen nog een laatste keer wil vastleggen, omdat het hun laatste vakantie samen is, krijg ik kippenvel. Ik ben heel dankbaar dat te mogen doen. Helemaal wanneer ik tijdens de shoot een stralende oma ontmoet die er zo van geniet in het middelpunt te staan en nog zo positief is. Dat vergeet ik nooit meer.”
Met sommige klanten heeft Anika een bijzondere band opgebouwd. Op dit moment zijn haar mooiste werken te bewonderen in het gezondheidscentrum Oosterpoort in Enschede.

Wie meer wil weten over Anika en haar werk kan terecht op haar website www.anikawyrwa.nl.


'Dierbare herinneringen vastleggen voor later is zo waardevol'

Familiefoto's, daar is Anika goed in. .
Afbeelding