Bruid Te Koop! komt naar Enschede. (Foto: Marco Borggreve)
Bruid Te Koop! komt naar Enschede. (Foto: Marco Borggreve)

Komische opera Bruid Te Koop! in het theater

Algemeen

Enschede - Van 2 april tot 12 mei april toert de Nederlandse Reisopera met de Nederlandstalige komische opera Bruid Te Koop! langs de theaters. ‘’Een volwassen sprookje vol seks en humor, in onverbloemd Nederlands!’’, aldus de kenners. De première is op 2 april in Enschede.

Regisseur John Yost en vertaler Anne Lichthart bewerkten Smetana’s De verkochte bruid tot een fonkelnieuwe komische opera Bruid Te Koop! “Met scherpere karaktertekeningen, meer actie en door de Nederlandse taal dichter op de huid van het publiek dan het origineel.’’ Met in de cast onder anderen Laetitia Gerards (Marshenka), Mark Omvlee (Vasek) en Denzil Delaere (Jenik), samen met koor Consensus Vocalis en tien dansers. Het stuk speelt zich af in een denkbeeldige stad, waar alles herkenbaar is, maar dan toch met een vreemde twist. Decor- en kostuumontwerper Gary McCann liet zich inspireren door de stad Praag en door het kleurrijke Tirana (Albanië). 

De muzikale leiding van de productie is in handen van Ed Spanjaard, de begeleiding wordt verzorgd door Phion, orkest van Gelderland en Overijssel.

Tickets: www.reisopera.nl/programma/bruid-te-koop. Oorspronkelijk zou deze productie op 14 maart 2020 in première gegaan zijn, maar corona verhinderde dat.