Kom mandoline leren spelen bij TMGO.
Kom mandoline leren spelen bij TMGO.

Zin om mandoline te leren spelen? Kom naar TMGO!

Algemeen

Na het succes van de Kennismakingscursus Mandoline in 2021 organiseert het Twents Mandoline- en Gitaarorkest (TMGO) ook dit voorjaar weer een paar korte kennismakingscursussen om mandoline te leren spelen. 

Enschede - De basiscursus start met drie lessen. “Bij enthousiasme kan deze verlengd worden met zes lessen’’, zegt Esther Hurkmans. “De mandoline, en zijn grote broer de mandola, hoor je terug in 18e-eeuwse klassieke muziek en in recente muziek, zoals Ierse folk en Amerikaanse bluegrass. Het loopt van Vivaldi tot Schönberg en van folk naar jazz en pop (Paul McCartney, Mumford and Sons, 3J’s).’’

Mandoline is een mooi instrument om mee samen te spelen, weet Hurkmans. “In een mandoline- en gitaarkorkest. Een mandoline bespeel je met een plectrum, zoals elektrische-gitaristen gewend zijn. De stemming is echter als die van een viool. Wie ooit gitaar of viool heeft gespeeld, zal daarom niet veel moeite hebben met dit instrument. Maar ook diegene die nog nooit een instrument heeft gespeeld, geen noten kan lezen, maar wél belangstelling heeft, is welkom: alles is te leren! In de cursus leer je de plectrumaanslag, het spelen van een melodie, akkoorden (begeleiding) en het begin van tremolo. Tevens wordt uitgelegd wat het onderscheid is tussen een mandoline, een ukelele en een banjo.’’ De kennismakingscursus is op donderdag 17, 24 en 31 maart of op donderdag 7,14 en 21 april. Locatie: basisschool de Jonge Helden, Ravenhorsthoek 38. Informatie en aanmelden: esther@tmgo.nl.