Het Stedelijk slaat een nieuwe weg in, (Foto: Joke Schut)
Het Stedelijk slaat een nieuwe weg in, (Foto: Joke Schut)

Stedelijk Vakcollege begint met nieuwe beroepsroute

Algemeen

Enschede - Komende zomer start Het Stedelijk Vakcollege met een compleet nieuwe beroepsroute. “De leerling die hiervoor kiest krijgt een bredere oriëntatie op het beroepenveld en op de eigen kwaliteit, wie hij is wat hij kan en wat hij wil. Leerlingen worden daarmee optimaal voorbereid op het mbo. De nieuwe ontwikkelingen passen bij het bieden van kansengelijkheid in het onderwijs’’, aldus Het Stedelijk.

Directeur Maike Warrink: “Het programma bestaat uit projecten met verschillende maatschappelijke thema’s rond bijvoorbeeld duurzaamheid, gezondheid en het organiseren van evenementen. Leerlingen geven zelf inhoud aan de context waarin ze willen leren door het zelf kiezen uit keuzevakken zoals Commercieel, Robotica, Bijzondere Keuken, geüniformeerde beroepen en veiligheid. In het vierde leerjaar gaan leerlingen één dag in de week op stage.’’

Leerlingen gaan bij verschillende bedrijven stage lopen, waarbij ze werken aan uitdagende en levensechte opdrachten vanuit school. Bovendien kunnen leerlingen zien wat het beroep in de praktijk inhoudt en welke richting het beste bij hen past binnen het mbo. De nieuw ingezette route komt naast andere beroepsroutes als Techniek & MVI (profielen als Bouwen Wonen en Interieur, Produceren Installeren en Energie) en Zorg & Welzijn.