Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Retteketet

Algemeen

Voetbal is oorlog zei Rinus Michels altijd, maar onze Robin Pröpper denkt daar toch anders over. Het siert hem. Maar toch, komende zondagavond even stiekem bij AZ winnen zou mooi zijn.
Ik kan me niet heugen dat we daar gewonnen hebben. Gelukkig geven de FC Twente Statistieken van clubarchivaris Martin Peters uitkomst. De laatste zege in Alkmaar is van oktober 2002! Bijna twintig jaar geleden! 1-2! Simon Cziommer en Ellery Cairo de doelpuntenmakers en eentje van Martijn Meerdink voor AZ.

De laatste keer een resultaat was acht jaar geleden, 2-2, met goals van Luuk de Jong en Emir Bajrami en Jozy Altidore tweemaal voor AZ. Retteketet. Daarna verloren we met 18-3 verdeeld over zes wedstrijden. Hoezo hoogste tijd.
Intussen is de eerste medaille op de Paralympics in Peking binnen. Jeroen Kampschreur zitskiede op de slalom naar het zilver. Eerder lukte het niet zo op de reuzenslalom, de afdaling en de Super G. En wat zei onze Jeroen Kampschreur?
Het was downhill, niet mijn sterkste punt! Onze zitskiër zitskiet blijkbaar liever uphill! Lijkt mij wat moeilijk, ook al door de zwaartekracht en zo, maar goed, ik heb niet zo veel verstand van zitskiën, zo eerlijk wil ik wel zijn.

Floris Meijer zitskiede ook mee. Hij was eerder freestyle skiër geweest, maar had daarbij zijn rug gebroken. Het zijn bikkels, daar bij de Paralympics. Na de eerste dag leidde Oekraïne in het medailleklassement dankzij de biatlon. Schieten kunnen ze dus. Je zou bijna een sneeuwdans gaan doen voor een enorme bult sneeuw in Kiev en wijde omstreken.

Tot slot nog een woord van lof voor de broer van Alan Parsons, Andrew Parsons. Nou ja, of hij echt een broer is weet ik niet, maar wat Andrew in zijn speech bij de opening allemaal zei klonk me als muziek in de oren. Er zat geen woord Frans tussen. Niks geen I Robot, maar recht uit het hart. Die kon Poetin in zijn zak steken. Andrew Parsons is een voorbeeld voor alle bobo’s.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Dit is zijn 998e column. 

Column Hans Assink