Bijzondere liedjes Esther Schopman

Enschede - Op 6 maart tussen 13.00 en 13.45 uur blikt stadsbeiaardier Esther Schopman vooruit op de Internationale Vrouwendag, die elk jaar plaatsvindt op 8 maart.

Ze speelt beiaardcomposities en -bewerkingen van vrouwen en muziek die verwijst naar het thema. Zo zijn er bijvoorbeeld composities te beluisteren van Joke Brandsma (stadsbeiaardier van Enschede in de periode 1991-2017) en de Amerikaanse Jean Miller, en bewerkingen van Nobody’s perfect (Davina Michelle) en She (Charles Aznavour).

Op het programma staan ook drie verzoeknummers die afgelopen Valentijnsdag niet meer op het programma pasten: La Vie en Rose (Edith Piaf), Turning tables (Adele) en She’s always a woman (Billy Joel).

De bespeling van het Stadscarillon eindigt met het Oekraïense volksliedje Marigolds, in een bewerking van de eerste vrouwelijke beiaardier uit Oekraïne, Iryna Riabchun (Kiev, 1957).
De bewerkingen die gespeeld worden zijn van Moshe Lewkowitz, Scott Alan Orr, Rosemarie Seuntiëns, Frank Steijns en Esther Schopman zelf.

Het Stadscarillon hangt in de toren van de Grote Kerk en op de Oude Markt. Schopman tipt de Jacobuskerk en de Klokkenplas als luisterplek,.