Zorgaanbieders zetten nieuwe crisisregeling op

Zorgaanbieders bundelen hun krachten onder de vlag van IZO Twente en komen met een nieuwe crisisregeling voor thuiswonende ouderen.

Enschede - De Twentse ouderenzorg- en GGZ-organisaties gaan nauw samenwerken om snel en efficiënt de juiste zorg op het juiste moment te leveren bij een crisissituatie. Zorgschakel Enschede en Alerta fungeren hierbij als coördinatiepunt en zijn 24/7 bereikbaar.

Bij acute zorgproblemen van thuiswonende ouderen is snel ingrijpen noodzakelijk om een onveilige situatie te voorkomen, zo stelt Livio Enschede. "Een crisisopname is altijd ingrijpend voor de cliënt en zijn of haar omgeving. De opname dient dus zo snel en soepel mogelijk te verlopen.'' Met de regeling worden de huisartsen, huisartsenposten en ziekenhuizen sneller en beter geholpen bij het vinden van een geschikte crisisplaats.

Aan de regeling werken mee: Livio, Liberein, Zorggroep SintMaarten, De Posten, Mediant, Zorgschakel Enschede, TriviumMeulenbeltZorg, CarintReggeland, Zorg Accent, Dimence, en Alerta. Het voorkomen van een crisissituatie blijft het uitgangspunt in de zorgverlening. "Dit kan door tijdig het gesprek te voeren over het verloop van het ziektebeeld en de wensen van de cliënt en de familie.''