The Alpinist draait deze week in Concordia.
The Alpinist draait deze week in Concordia.

Koude rillingen van The Alpinist

Algemeen

The Alpinist is een van de nieuwe films deze bij Concordia. Een adembenemende documentaire volgens de kenners. Met Mamma Boe draait er een mooie kinderfilm.

Hytti Nro 6: twee vreemden leren elkaar kennen tijdens een treinreis

De Finse Laura ontvlucht de liefde en het leven in Moskou.
Ze neemt de trein richting Moermansk en moet tijdens de lange reis haar wagon noodgedwongen delen met de Russische mijnwerker Ljoha met wie ze op het eerste gezicht niks gemeen lijkt te hebben.
Maar terwijl de trein doordendert en de vreemdelingen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht.
Zo ontstaat er een onverwachte band, die ze een nieuw perspectief op het leven biedt.

The Alpinist: adembenemende docu over een uitzonderlijke bergbeklimmer

Marc-André Leclerc is alpinist. Op afgelegen berghellingen maakt de vrijgevochten 23-jarige de meest gewaagde solo-beklimmingen, zonder touwen en zonder fouten.
Beroemde klimmers staan versteld van zijn prestaties. En toch trekt hij weinig aandacht.
In The Alpinist volgt filmmaker Peter Mortimer de visionaire klimmer die zijn eigen passie volgt, ondanks alle mogelijke gevolgen.
Dit blijkt nog niet de makkelijkste opgave. De ongrijpbare Canadese einzelgänger is publiciteitsschuw, heeft geen telefoon en praat niet graag over zijn visie op klimmen.
En dan begint Marc-André aan een historisch avontuur in Patagonië, dat de mogelijkheden binnen het solo-klimmen voorgoed zal herdefiniëren.
Een film die je op het puntje van de stoel doet zitten.

Mamma Boe – Op Zoek Naar Thuis: kinderfilm in de voorjaarsvakantie

Wanneer Ooievaar, na een lange reis vanuit Zuid-Afrika op de boerderij verschijnt en een nest begint te bouwen stelt Mamma Boe zichtzelf de vraag; wat is een thuis eigenlijk?
Hoe weet ze nou zeker dat de weide en boerderij waar ze nu woont ook echt haar thuis is? Wat als er ergens anders iets beters is in deze grote, wijde wereld?
Haar beste vriend Kraai worstelt om Mamma Boe te laten zien dat het gras niet groener is aan de overkant - maar dat je soms moet verdwalen om de weg naar huis te vinden…

Colombia In My Arms: over Colombia na de vredesovereenkomst met de FARC

In de maandelijkse Movies that Matter-reeks deze week een documentaire over Colombia.
Als in 2016 de Colombiaanse regering een vredesdeal sluit met de grootste linkse guerrillagroep FARC, gloort er hoop op ‘een nieuw Colombia’.
Maar al snel blijkt het bijzonder moeilijk uit te stijgen boven decennia van oorlog en pijn. In een kalme en poëtische stijl vertelt de film het verhaal vanuit verschillende perspectieven.

Whiplash: jazzfilm van de maker van La La Land

Voordat Damien Chazelle doorbrak met de musical La La Land, maakte hij de minstens zo goede jazzfilm Whiplash.
Over een jonge jazzmuzikant en zijn briljante, maar gevreesde muziekdocent. En hun grote ambitie.
Die film is nu te zien in de maandelijkse reeks Cinema Unfiltered, de filmclub voor en door jonge gepassioneerde filmliefhebbers.

Voor meer informatie en kaartverkoop zie de website www.concordia.nl.