UNI10 Edelsmid geeft een workshop goudsmeden.
UNI10 Edelsmid geeft een workshop goudsmeden. Foto:

Workshop goudsmeden bij UNI10 Edelsmid Enschede

Enschede - Sinds kort biedt UNI10 Edelsmid Enschede de mogelijkheid een eigen sieraad te maken tijdens een workshop goudsmeden. "Voor een paar uur mag je werken achter de werkbank als een echte goudsmid. Je maakt kennis met ambachtelijke technieken zoals zagen, smeden en solderen. Het is geweldig om anderen deelgenoot van ons vakgebied te maken'', vertelt eigenaresse Tineke Hessels. Samen met collega Caroline helpt ze de groep van vier personen door het creatieve proces heen.

De reacties van de deelnemers zijn erg enthousiast: "Je gaat heel anders naar het vak van de goudsmid kijken, elk onderdeel van het proces is heel precies werk.'' Een ander zegt: "Ik vind dat ik best wel creatief ben en leuke dingen kan maken, maar als goudsmid moet je wel heel precies werken. Ik snap nu ook beter waarom sieraden een bepaalde prijs hebben: het is niet alleen het materiaal, maar juist het vele werk dat een sieraad kostbaarder en waardevoller maakt.''

De workshops, in groepen van vier, vijf of zes, worden gegeven in het atelier van UNI10. "Je mag met een eigen ontwerp aan de slag, maar uiteraard zijn er ook voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen. Tijdens de drie uren maak je een zilveren ring, broche of hanger, de kosten zijn 95 euro.'' .(info@uni10.nl of 053-4311020).