The Worst Person in the World wordt gezien als een Oscar-favoriet.
The Worst Person in the World wordt gezien als een Oscar-favoriet.

Alweer nieuwe films bij Concordia

Algemeen

Concordia heeft deze week weer een aantal nieuwe films. Zoals The Worst Person in the World, een kanshebber voor een Oscar. En The Last Ride of the Wolves, een ‘andere’ maffiafilm.

The Worst Person in the World: levensecht portret van een zoekende dertiger

Als Julie 30 wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. 

Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven.
The Worst Person in the World is een rijke en zeer herkenbare romantische komedie.
De film schetst een subtiel, ontroerend en levensecht portret van een typische dertiger van nu.
Op het filmfestival in Cannes werd de film alom geprezen én bekroond met de prijs voor de beste actrice.
Sindsdien won de film wereldwijd talloze prijzen en lijkt een grote kanshebber voor de Oscar voor Best Foreign Film.

The Card Counter: professioneel gokker worstelt met zijn geweten

Een psychologische thriller over ex-militair William Tell, gespeeld door Oscar Isaac.
Na een tijd in de gevangenis te hebben gezeten, vindt hij zichzelf opnieuw uit als professioneel gokker in het Amerikaanse pokercircuit.
Tijdens een presentatie van Majoor John Gordo (Willem Dafoe) wordt William benaderd door Cirk, een getroebleerde jongeman. William neemt Cirk mee op reis langs verschillende casino’s om hem op het rechte pad te houden.
Dit lijkt een steeds moeilijkere opgave te worden aangezien ook William wordt achtervolgd door het verleden en de keuzes die hij toen heeft gemaakt. Zijn enige oplossing lijkt om met geweld te strijden tegen zijn eigen verleden.

The Last Ride of the Wolves: een maffiafilm, maar dan heel anders

Gooi al je vooroordelen over een Italiaanse maffiafilm maar overboord. Deze film vertelt heel anders. Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor aan een gokverslaving, beraamt zijn laatste grote overval.
Hiervoor herenigt hij De Wolven, een bende van Noord-Italiaanse kermisexploitanten die bijbeunen als criminelen. Met de overval op een geldwagen die 12 miljoen euro vervoert, hopen ze zichzelf van een goed pensioen te voorzien en kunnen ze hun clandestiene beroep een laatste eer bewijzen.
Pasquale is zich er echter niet van bewust dat dit niet de enige roof is die plaatsvindt. Based on a true crime.

Cold War: film en nabespreking over de liefde op Valentijnsdag

In ‘Cold War’ (of ‘Zimna wojna’) worden artistiek leider van een Pools folklore-ensemble Wiktor en zangeres Zula verliefd.
We zien hoe hun liefde zich ontwikkelt tegen de achtergrond van de jaren vijftig en zestig in stalinistisch Polen en in het Westen.
Met relatietherapeut Karin Dijkman en de van oorsprong Poolse gz-psycholoog Alina Ploszaj gaan we op Valentijnsdag na wat een langdurige relatie ook echt duurzaam kan maken.
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Cinementaal.

The Card Counter is een psychologische thriller

Voor meer informatie en kaartverkoop zie de website www.concordia.nl.