Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Burgemeesters

Algemeen

Het zijn rare tijden en zeker in de politiek. Zitten we ineens zonder college van B en W, want dat is gevallen, en toch zitten de wethouders er nog gewoon. Tenminste, als ik het goed heb begrepen en daar durf ik mijn hand niet voor enzovoort.
De coalitie hiero is gevallen over de moskee die aan de Kuipersdijk moet komen. Het vertrouwen in de VVD is opgezegd, zo lees ik ergens en eerlijk gezegd lijkt me dat op zich helemaal geen onlogische actie, want de meeste VVD’ers zijn gewoon niet te vertrouwen en zeker niet in de politiek, maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen, dus bij deze trek ik het gelijk weer in. Heb er ook geen actieve herinnering meer aan, om het maar eens op zijn Ruttes te zeggen.
Gezien Groningen, Tata Steel, de NAM, de toeslagenaffaire en de verdwenen studiebeurs lijkt het me ook de hoogste tijd om de VVD uit welke coalitie dan ook te krijgen, maar dat mag ik dus eigenlijk niet zeggen, dus trek ik dat gelijk weer in en heb er ook al geen actieve herinnering meer aan.
Blijft over hoe het met onze net begonnen burgemeester is. Is Roelof Bleker nu ook al gevallen? Ja, hij had een arm in de mitella, maar met die moskee had ie niks te maken, toch.

Iets anders: de oude invalburgemeester, Theo Bovens. Wie gaat ‘m missen, vroeg ik me vorige week af.
Nou, ik heb al een reactie! Ene Frank S., naar eigen zeggen een trouw lezer, meldt het volgende: ‘Nou, ik vind het ontzettend jammer dat Theo Bovens geen burgemeester meer is! Die nieuwe, Roelof Bleker, lijkt me niet echt sympathiek te zijn, zo aan z’n gezicht te zien. Ook jammer is het feit dat Onno van Veldhuizen er niet meer is! Dit vond ik een hele goede en sympathieke burgervader!’
Dank Frank voor deze scherpe analyse. Maar uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat Roelof best wel sympathiek is hoor.
Bij deze.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is nog steeds te bestellen via assink@home.nl. Dit is zijn 994ste column.

Column Hans Assink