Coronasteunpakket voor eenzame ouderen

Enschede - De gemeente stelt vanaf januari 200.000 euro beschikbaar om eenzaamheid tegen te gaan. 

Eenzaamheid is door corona toegenomen, ook in Enschede, zo blijkt uit onderzoek. "In 2020 gaf maar liefst 51 procent van de Enschedese inwoners aan eenzame gevoelens te hebben. In 2019 was dit nog 47 procent. Eenzaamheid onder ouderen (75+) is het grootst. Het kabinet biedt een steunpakket om eenzaamheid onder ouderen in coronatijd aan te pakken. Voor Enschede is dit 298.923 euro. Het college van B&W wil dit geld besteden aan de uitvoering van het actieplan van de coalitie Samen1Enschede'', aldus de gemeente.
Het hoofddoel van dit actieplan is het verminderen van eenzaamheid in Enschede. Door een gezamenlijke, effectieve aanpak wordt versnippering voorkomen. In 2019 is de coalitie Samen1Enschede opgericht. Initiatiefnemers van deze coalitie zijn Liberein, Manna en de gemeente.
Wethouder Niels van den Berg: "Ik ben trots dat er zoveel partijen zijn die zich hiervoor samen inzetten. Zij werken achter de schermen ontzettend hard om dit belangrijke thema onder de aandacht te brengen en te houden. Zij vormen de haarvaten van onze samenleving en zo denken we de mensen die het echt nodig hebben te kunnen bereiken.”

Partijen en organisaties met concrete ideeën kunnen een aanvraag indienen tot 1 maart via www.samen1enschede.nl.