Oproep om onveilige situaties te melden

Enschede - Tijdens een gezamenlijke actie van de gemeente en de politie is 138 kilo illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen in een garagebox aan de J.J. van Deinselaan. Bij een steekproef bij vijftig garageboxen werd in twee boxen illegale opslag vastgesteld. Behalve vuurwerk zijn in een andere box ook attributen voor het telen van hennep aangetroffen. Volgens de politie en de gemeente is dit een forse vangst van explosief vuurwerk. "Zou dit kaliber vuurwerk ontploffen, dan heeft dit verwoestende gevolgen voor de omgeving'', stelt de gemeente. Het vuurwerk is veilig afgevoerd. 

Na de grote vondst vorige maand van 500 kilogram vuurwerk in garageboxen in stadsdeel West is nu dus opnieuw tijdens een steekproef illegaal professioneel vuurwerk gevonden, ditmaal midden in een woonwijk in de buurt van het Diekman. "Het mag overduidelijk zijn: vuurwerk en ook lachgas horen niet thuis of in de garagebox, dat is veel te gevaarlijk'', aldus de gemeente, die meer steekproeven aankondigt.
Inwoners worden verzocht bij een vermoeden dat er in garageboxen criminele activiteiten plaatsvinden of er iets anders opvallends gebeurt dat te melden bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl) of via de website www.enschede.nl/melding-overlast. "Bij acuut gevaar, 112 bellen.''