Afbeelding
Foto: ingo barenschee

De nieuwe Volkswagen T-Roc in maart 2022 in Nederland verwacht

In 2017 werd de Volkswagen T-Roc geïntroduceerd en drie jaar later volgde de T-Roc Cabrio. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren is deze compacte SUV volgens Volkswagen een waar succesnummer. "Klanten vallen vooral voor de combinatie van design, ruimte, praktische bruikbaarheid en sportiviteit."

Ten opzichte van de vorige generatie heeft Volkswagen de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo heeft de nieuwe T-Roc standaard LED-koplampen. Er kan ook gekozen worden voor de optie met IQ.LIGHT LED-matrix koplampen met een lichtstrip in de grille. Verder heeft de nieuwe generatie standaard donkergetinte achterlichten en komen er nieuwe kleuren beschikbaar.

Interieur
De veranderingen zijn niet alleen aan de buitenzijde zichtbaar, ook het interieur is onder handen genomen door Volkswagen. In de nieuwe T-Roc is het dashboard met zachte materialen afgewerkt. Het stuurwiel is opnieuw ontworpen en heeft keypads of touch control-oppervlakken. Dit geeft de bestuurder nog meer bedieningsgemak. De Digital Cockpit van de T-Roc is standaard 8 inch, maar kan uitgevoerd worden als 10,25 inch. Verder zijn de nieuwste infotainmentsystemen in het interieur te vinden. Er is keuze uit displays van 6,5, 8,0 en 9,2 inch.

Veiligheidssystemen
Er komen steeds meer assistentiesystemen beschikbaar die voorheen alleen in het hogere segment beschikbaar waren. De Volkswagen T-Roc is er nu met IQ.DRIVE Travel Assist. De Adaptive Cruise Control, die ervoor zorgt dat er automatisch op een veilige afstand van de voorligger gereden wordt, en de Lane Assist, die de T-Roc zonder interventie door de bestuurder binnen de belijning houdt, maakt beperkt autonoom rijden (level 2) mogelijk. De T-Roc kan zelfs met de Predictive Adaptive Cruise Control op basis van onder meer GPS-signalen en verkeerstekens de snelheid al aanpassen voor bijvoorbeeld bochten die komen gaan. De assistentiesystemen van de nieuwe T-Roc zijn zelfs in staat om bij een dreigende botsing in te grijpen en zo een ongeval te voorkomen.
Voor wie denkt dat de T-Roc Cabrio minder veilig is: de cabrio-uitvoering heeft elementen achter de achterste zitplaatsen die tevoorschijn komen bij een dreigende koprol.

Uitvoeringen
De nieuwe Volkswagen T-Roc komt in vier uitvoeringen op de markt. Het instapmodel heeft de naam T-Roc zonder verdere aanduiding, daarna volgen Life, Style en R-Line. Met de diverse opties kan het uitrustingsniveau naar eigen wens worden aangepast.
Voor de aandrijving is er keuze uit een aantal direct ingespoten turbo-benzinemotoren. Zo is er de 1.0 TSI die goed is voor 110 pk, de 1.5 TSI met 150 pk en de 2.0 TSI met 190 pk voor de T-Roc. De 1.5 TSI wordt ook leverbaar met een 7-traps DSG-transmissie. De topmotor, de 2.0 TSI, wordt standaard met 4Motion vierwielaandrijving en DSG geleverd. Voor de cabrio is er alleen keuze uit de 1.0 TSI of de 1.5 TSI.

www.volkswagen.nl

Afbeelding