Het bouwteam is klaar om een fietsbrug te gaan bouwen.
Het bouwteam is klaar om een fietsbrug te gaan bouwen.

Bouwteam F35 is klaar voor de start

Algemeen

De gemeente Enschede is samen met Strukton Civiel een bouwteam gestart. Dit bouwteam werkt samen aan het ontbrekende stuk F35 bij de Spoordijkstraat. Er komt een fietsbrug over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel. Op deze manier sluiten de bestaande trajecten van de F35 op elkaar aan. Wanneer de eerste schop de grond in gaat is nog niet bekend.

Enschede - Fietsers rijden straks op spoorhoogte langs de Spoordijkstraat richting de busgarage aan de Noordkant van het station.
Zo ontstaat er een comfortabele manier om in een rechte lijn van Hengelo naar het centrum van Enschede te fietsen. “We willen Enschedeërs stimuleren om zoveel mogelijk de fiets te pakken”, zegt verkeerswethouder Jurgen van Houdt. “Enschede is een grote fietsstad. We vinden het als gemeente dan ook belangrijk om goede fietsverbindingen in en naar de stad te hebben. Al sinds jaar en dag zorgen we er samen voor dat fietsen steeds aantrekkelijker wordt om de stad leefbaar, aantrekkelijk en bereikbaar te maken.’’

De F35 is belangrijk, stelt Van Houdt. “Met deze laatste ontbrekende schakels is de ketting tussen Hengelo en Enschede straks helemaal af. Een uniek stuk infrastructuur, uitgeroepen tot de beste van Nederland en een geweldige trap in een veilige, comfortabele directe fietsverbinding van en naar het station van Enschede.”

Rayonmanager Jan Hendrik Fischer van Strukton Civiel Noord & Oost gaat voor zo weinig mogelijk hinder. “De werkzaamheden hebben impact op de omgeving, zullen de bereikbaarheid naar het centrum met de fiets beter maken en de gemeente Enschede en Hengelo met elkaar verbinden. De verbinding zal in het bouwteam verder worden voortgezet waarbij we naast kwaliteit zorgen voor veel werkplezier en zo min mogelijk hinder voor de omgeving. We zijn trots dat we samen in een bouwteam met de gemeente Enschede het sluitstuk van de F35 naar het centrum van Enschede mogen bouwen”, aldus Fischer.

De komende maanden werken de gemeente en Strukton de plannen verder uit.