Project Basisschool Omgevingsmanager gestart

Glanerbrug - Op Basisschool Gerardus in Glanerbrug heeft de aftrap plaatsgevonden van het project Basisschool OmgevingsManager (BOM). Het doel van het project is de omgeving van de school veiliger maken.
Leerlingen gaan als Basisschool OmgevingsManager verkeersgedrag in de omgeving van de school positief beïnvloeden en belonen.

Basisschoolleerlingen van 4 tot en met 12 jaar hebben een grotere kans om betrokken te zijn bij een verkeersongeluk in de buurt van de school. Dit komt onder andere doordat ze nog lerende zijn in het verkeer. Ook gedrag en lengte spelen mee. Deze leerlingen moeten veilig van en naar school kunnen. Daarom is dit project opgezet, zo meldt de gemeente. ."De BOM-leerlingen geven aan dat ze soms te maken hebben met onveilige verkeerssituaties. Het gedrag van leerlingen op de fiets of van fietsers die oversteken kan beter. Ook wordt het autogebruik en parkeergedrag in de omgeving van de school soms als een probleem gezien door de leerlingen.''.

Wethouder Jurgen van Houdt benadrukt het belang: "Als verkeerswethouder ben ik heel trots dat Basisschool Gerardus meedoet aan deze unieke pilot. Dit project sluit naadloos aan op onze fietsvisie en zorgt ervoor dat kinderen en ouders beseffen dat we allemaal een rol hebben in het verkeer. Verkeer doe je namelijk samen en samen maken we de Enschedese schoolomgevingen verkeersveiliger.”