Universiteit Twente houdt 'Open Days' online

Enschede - De Universiteit Twente houdt online 'Open Days' op 19 en 20 november.

Via het zelf ontwikkelde, online streaming platform UT.LIVE kunnen studiezoekers op vrijdag 19 november Master Open Day en op zaterdag 20 november de Bachelor Open Day volgen en op basis van hun interesses een eigen programma samenstellen.

"Elke master- en bacheloropleiding organiseert twee informatiesessies op verschillende tijdstippen. Daarnaast kunnen de studiezoekers al hun vragen stellen in de live group of 1-on-1 chat. Ook kunnen ze kiezen uit diverse featured topic sessies zoals bijvoorbeeld ‘Life as a UT-student’ en ‘Your future career’. Tijdens de sessie ‘From HBO to UT’ op de Online Master Open Day op 19 november is er speciale aandacht voor hbo-studenten die de transfer maken van het hbo naar een universitaire studie. De hbo-studenten krijgen ‘live’ antwoord op vragen die zij in de chat delen'', aldus de UT.

Aanmelden voor de Online Open Days kan via utwente.nl/studiekiezen. Ook ouders/verzorgers kunnen via een meegestuurde link in de emailbevestiging meekijken.

Naast de Online Open Days kunnen studiezoekers zich op verschillende manieren oriënteren op een opleiding en de Universiteit Twente. In de studiekeuzeagenda zijn onder andere Taster Days, een Campus Festival (op 12 en 13 maart) en het ‘Student-for-a-day' programma opgenomen.