Compensatie voor controles op corona

Enschede - Ondernemers en instellingen in bijvoorbeeld de horeca-, cultuur-, sport- en evenementensector die de verplichte controle op coronatoegangsbewijzen uitvoeren, kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor de extra gemaakte kosten.
De compensatie kan aangevraagd worden via www.enschede.nl/ctb. De gemeente heeft van het Rijk 411.000 euro ontvangen voor deze compensatie. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de Enschedese ondernemers en instellingen. “We zijn blij dat we ondernemers, verenigingen en instellingen deze tegemoetkoming van het Rijk kunnen bieden voor de verplichte controle van de coronatoegangsbewijzen”, aldus wethouder June Nods. “Maar het zou mooi zijn als de minister het budget voor de compensatie nog uitbreidt, omdat de gemaakte extra kosten van ondernemers, verenigingen en instellingen hoger zullen zijn dan het beschikbare compensatiebedrag.”

Op de website van de gemeente wordt uitgelegd welke kosten voor compensatie in aanmerking komen. Ook staan de eisen vermeld waaraan aanvragen moeten voldoen. De aanvraagmogelijkheid sluit maandag 6 december om 9.00 uur, of eerder als het subsidieplafond bereikt is.