De spelers van JBVE bij het Zwijntje in Apeldoorn.
De spelers van JBVE bij het Zwijntje in Apeldoorn.

Vergrijzend JBVE is nog springlevend

Algemeen

Jeu de Boules Vereniging Enschede is goed begonnen aan de wintercompetitie. Het derde team staat na de eerste wedstrijd in Apeldoorn bovenaan in klasse 2a. Vier teams doen mee aan de wintercompetitie. Maar nieuwe leden zijn welkom. “We vergrijzen wel , maar we zijn zeker springlevend’’, zegt secretaris Marianne Leussink.

Enschede - De leden van JBVE kunnen driemaal in de week hun geliefde spelletje spelen. Elke maandag, donderdag en zondag om 13.30 uur wordt er op het Van Heekpark jeu de boules gespeeld. Deze maandag zijn er zestien spelers actief, onder wie communicatieman Hans Haveman en secretaris Marianne Leussink. “Normaal ligt het aantal spelers rond de twintig, vijfentwintig’’, zegt Haveman.
De club telt nu 71 leden, vertelt Leussink. “We hebben er dit jaar tien nieuwe leden bij gekregen. De jongste is 50, de oudste in de 90.’’
Na twee jaar heeft de bond de wintercompetitie weer opgestart. Enschede doet mee met vier teams van twee personen. “We zijn afgereisd naar het Zwijntje in Apeldoorn waar de eerste ronde plaats vond in een mooie, overdekte hal’’, vertelt Haveman. “Elk team speelde in klasse 2a en 2b drie partijen met wisselend succes. Van de twaalf partijen werden er uiteindelijk zeven gewonnen. Met drie gewonnen partijen staat ons derde team zelfs bovenaan in klasse 2a.’’ Medio december volgt ronde 2 van de vier in totaal. Haveman: “Belangstellenden zijn welkom om een keer te komen kijken of nog beter mee te doen met deze gezellige club.’’ Leussink: “Op de zondag spelen we regelmatig om een flesje wijn. Het is altijd gezellig.’’

Aan de Doublette Competitie doen elf clubs mee met in totaal 33 teams. De tegenstand komt uit Apeldoorn, Doetinchem, Zwolle, Almelo en Brummen. Alle Enschedese teams zijn ingedeeld in klasse 2 en dat steekt een beetje, waardoor promoveren naar klasse 1 de doelstelling is. “Ze hebben een andere indeling gemaakt. De eerste drie promoveren naar klasse 1 en wij willen graag iets hogerop’’, zegt Haveman. Om er vrijwel direct aan toe te voegen dat ‘de derde helft toch ook heel belangrijk is’.