Boordevol programma bij tweede Museumnacht

(vervolg van voorpagina)

Enschede - Tijdens de Museumnacht van zaterdag 6 november is in Rijksmuseum Twenthe het feministisch kunstplatform The TittyMag aanwezig. Deze dames geven een tour door de tentoonstelling ‘Artemisia – Vrouw & Macht’. Er is muziek waaronder Bella Luna via Artez/Booster.
Bij Concordia aan de Oude Markt staat Booi Kluiving, hij bedacht de ‘Analoge Meme-Maker’: een zelf- gemaakte technologische kast die het hele proces van het maken van internetmemes (van het uitzoeken van een template tot het posten op een ‘prikbord’) analoog maakt.
Sickhouse opent haar deuren met een live modeshow van schaduwen. De bezoekers worden uitgenodigd om van onder andere karton de meest extravagante ontwerpen te maken en over de catwalk te lopen. Overlap is een lokaal mode- en textielplatform die de bewustwording wil vergroten met betrekking tot de overconsumptie en overproductie van textiel. Overlap maakt onderdeel uit van de College Tour, waarin mensen worden geïnterviewd die textielpioniers zijn.

Het programma staat bol van de muziek. In Metropool valt te genieten van Chris Egbers (singer songwriter), Primaat (urban jungle) en Oh Whale (alternative). Er komen nog programmaonderdelen bij. Zie de website van de Museumnacht Enschede.