Vol programma Museumnacht

De tweede editie van de Museumnacht Enschede komt er aan! Op zaterdag 6 november tussen 19.00 en 24.00 uur gaan de deuren van de culturele instellingen in de binnenstad open onder het motto 'in het donker zie je meer'. 

Enschede - De Museumnacht biedt een boordevol programma met muziek, theater, kunst en performances. "Dus ga op stap en laat je verrassen in Concordia, Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek, Sickhouse The Overkill/Warp Technopolis, Tetem, ArtEZ University of the Arts, AKI, Metropool | Poppodia van Twente, Twentehoes, Wilminktheater en Muziekcentrum, Nederlandse Reisopera, en Kaliber Kunstenschool'', zegt projectleider Maaike Ronhaar.
De organisatie heeft nog sterker de samenwerking met partijen in de stad opgezocht. "Dit heeft geresulteerd in nieuwe deelnemende instellingen, maar ook in samenwerkingen met verschillende studentenorganisaties en opleidingen. Zo is de marketingcampagne een samenwerking tussen bureau UNCOMMON en Saxion-studenten Creative Business.'' Ook studenten van A.S.V. Taste hebben meegedacht over een programmering die jongeren aanspreekt. Zie ook pagina 18.