Nacht van de Nacht: Mag het Licht Uit?

Enschede - Ieder jaar wordt op de laatste zaterdag van oktober de Nacht van de Nacht gehouden. Honderden bedrijven, gemeenten, kerken, torens in Nederland doven dan de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing en lichthinder.

Ook Enschede doet op 30 oktober het licht uit. Zo worden de grondspots op het stadserf, rondom het stadhuis en op Kruispunt de Graaff gedoofd. Ook de verlichting van de stadsdeelkantoren, het Stadhuis en alle boomverlichting op de Oude Markt wordt uitgeschakeld.

Direct nadat de klok 21.00 uur heeft geslagen, geeft de StadsBeiaardier van Enschede het startschot voor de Nacht van de Nacht door Mag het Licht Uit van De Dijk te spelen. "Het zou fantastisch zijn als op dat moment ook overal in de (binnen)stad de lichten doven en zoveel mogelijk Enschedeƫrs de avond en nacht bij maan-, sterren- en kaarslicht doorbrengen. Goed voor het milieu en nog gezellig ook! Doe je mee?'', aldus StadsCarillon Enschede.

Andere nummers: Starlit nights, Moonlight serenade, Clair de lune (Claude Debussy), Tonight (Leonard Bernstein), Blinding Lights, Nocturne, Fly me to the moon (Bart Howard) en City of stars.