Fonds Wederopbloei van start

Enschede - Het fonds Wederopbloei gaat van start. De aanvragen kunnen worden ingediend via www.enschede.nl/corona/fonds-wederopbloei-vraag-subsidie-aan-voor-jouw-idee-of-voorstel.
De door het college van B en W benoemde Stadsjury gaat alle aanvragen beoordelen. Het fonds heeft vier perioden waarin aanvragen kunnen worden ingediend. De deadline voor de eerste periode is 1 november.

Het fonds Wederopbloei is voor initiatieven die de stad sterker maken. Een breed scala aan initiatieven komt voor subsidie uit het fonds in aanmerking. Initiatieven voor de hele stad, voor een wijk, buurt of straat of voor een bepaalde groep of sector. Alle bewoners, verenigingen, organisaties of instellingen en bedrijven uit Enschede kunnen een voorstel indienen. Het fonds is niet bedoeld voor directe corona gerelateerde kosten, tekorten en gederfde inkomsten. Voor het fonds is 540.000 euro beschikbaar voor de initiatieven en 60.000 euro voor uitvoeringskosten.

De leden van de Stadsjury zitten op persoonlijke titel in de jury en hebben een actieve betrokkenheid en een groot netwerk in de stad. De inzet van de Stadsjury is nieuw voor Enschede.